top of page

TIMP
LIBER

Puteți vizita zona bălților, dar și hambarul șvăbesc de la Comloșu Mic și Muzeul Lenau din localitatea Lenauheim. Vă propunem ieșiri chiar și dincolo de graniță, la impresionantul muzeu „Terra”, de la Kikinda, sau pe tărâm maghiar, la Szeged și Mórahalom.

Dacă vreți să vă petreceți timpul puțin mai recomandat, atunci vă recomandăm câteva tururi ghidate. Acestea sunt veritabile reîntoarceri în timp.

balta jimbolia albastra

La Baltă la Jimbolia

Zona bălților este tare îmbietoare, fiind, de fapt, un parc de aproape 100 de hectare, un tărâm al apelor și al vegetației, oază pentru numeroase animale și plante. Ce ai spune de o plimbare de două-trei ore prin natura luxuriantă? La fiecare pas verdele te îmbrățișează cu povești, sunetul păsărilor e muzică ambientală, iar animalele condimentează totul cu drăgălășenie. Iar când ai crede că nu mai e nimic de văzut, apusul soarelui te mai oprește, preț de câteva clipe, pentru a-ți aminti de măiestria cerului de a picta în culori aprinse.

jimboblog transparent
ambarul cu carte comloșu mic (2).png

La hambarul șvăbesc

Cum arată, de fapt, moștenirea șvăbească? Poate pentru unii nu are vreun corespondent vizual. Însă pentru alții aceasta înseamnă respect și recunoștință. Tocmai de aceea, te invităm și pe tine să vezi un spațiu care a știut să prețuiască trecutul. Vei descoperi, pe lângă o frumoasă curte, cum unui vechi hambar i s-a dat o altă utilitate. Hambarul cu Carte este spațiul ce nu mai adăpostește grâne, ci cărți, copii, povești ale trecutului, idei și drag de frumos! 

 

Pe lângă această vizită, într-o altă localitate cu trecut german, Lenauheim, puteți vedea o casă șvăbească impozantă cu etaj, o raritate pentru mijlocul secolului al XIX-lea.

hambarul cu carte